سال 1404: سرمایه گذاری برای تولید دوشنبه 10 آذر 1404
لوگوی شعار سال
  • 1404/09/09 - 15:21
  • - تعداد بازدیدکننده: 30
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
گامی مهم در بومی‌سازی تجهیزات فرایندی حساس؛

ساخت فیلتر فرآیندی 15003-FT برای نخستین‌بار در کشور توسط متخصصان پتروشیمی اروند

در راستای تحقق اهداف خودکفایی و کاهش وابستگی به قطعات وارداتی، متخصصان شرکت پتروشیمی اروند برای نخستین‌بار در کشور موفق به طراحی و ساخت فیلتر فرآیندی حساس 15003-FT شدند؛ تجهیزی کلیدی که نقش حیاتی در حفاظت از پمپ 15011-P و کنترل آهن در فرآیندهای واحد 110 ایفا می‌کند.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت پتروشیمی اروند، این فیلتر با همکاری واحد تعمیرات و خدمات فنی پتروشیمی اروند و شرکت پتروپوشش البرز در مدت زمان چهار ماه طراحی و ساخته شد و اکنون با موفقیت جایگزین نمونه خارجی گردیده است. تحقق این دستاورد ضمن جلوگیری از خروج ارز، منجر به افزایش پایداری تولید و صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌های عملیاتی شده است.

فیلتر 15003-FT وظیفه جلوگیری از ورود ذرات جامد به پمپ 15011-P را برعهده دارد. در فرآیند معمول، این فیلتر از تجهیز 15009-V تغذیه می‌شود و در صورت خروج از سرویس، سیستم به حالت بای‌پس منتقل می‌شود که این امر می‌تواند موجب افزایش میزان آهن در راکتور واحد 110 و اختلال در عملکرد سیستم SOW شود؛ مسئله‌ای که ریسک توقف تولید و تأثیر بر عملکرد واحد EDC را در پی دارد.

در مواجهه با این چالش، متخصصان پتروشیمی اروند با اتکا به دانش فنی داخلی و همکاری نزدیک با شرکت پتروپوشش البرز، اقدام به طراحی و ساخت نمونه داخلی این فیلتر کردند. نمونه اولیه با اصلاحات مهندسی نسبت به مدل وارداتی و در مدت ۶۰ روز کاری ساخته شد. در ادامه، نمونه نهایی با تغییر متریال از PFA به PTFE تولید گردید که مقاومت شیمیایی بسیار بالاتری دارد و موجب افزایش طول عمر تجهیز در شرایط عملیاتی مجتمع شده است.

بر اساس اعلام کارشناسان پروژه، هزینه ساخت داخلی این تجهیز در مقایسه با نمونه خارجی به‌مراتب کمتر بوده و از بروز توقف‌های طولانی‌مدت تولید ناشی از زمان تأمین قطعات خارجی جلوگیری کرده است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 624
کلمات کلیدی
سجاد  آریایی مهر
خبرنگار

سجاد آریایی مهر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب